Budskabsudvikling

Workshop: Når dit budskab skal forstås, huskes og handles på

God ledelseskommunikation består af to sidestillede komponenter: Budskab og formidling. De er hinandens forudsætning, hvis din kommunikation skal virke. Du kan tale eller skrive nok så fængende, pakke budskabet nok så fint ind – det vil være uden effekt, hvis ikke indholdet er substansfyldt og relevant for modtageren.

Kreab træner ledere i budskabsudvikling og budskabsformidling. Hver disciplin for sig eller i et samlet flow.

Som leder er dit mål med kommunikationen at overbevise modtagerne. Få dem til at forstå. Næsten altid med henblik på at få dem til at ændre holdning/adfærd. Skal det lykkes, kræver det, at du som udgangspunkt får modtagerens opmærksomhed. Det stiller krav til din evne til at formidle overbevisende og gribende. Men lige så vigtigt: At der er indhold i din kommunikation. At du udvikler et budskab, der giver mening for modtagerne og møder dem der, hvor de er.

For utallige ledere har Kreab gennemført skræddersyede workshops, hvor du bliver trænet i – og får redskaber til – at skære dine budskaber til, så de bliver hørt og set.

Workshoppen består af tre trin.

  • Afdækning (teori og øvelser): Hvad er dit mål med budskabet; hvilket forretningsmål skal din kommunikation understøtte? Ind til benet og uden omsvøb: Hvad er dit hovedbudskab. Er der forhindringer på vejen? Hvem er afsender. Talsperson?
  • Målgruppen: Hvem er modtageren – præcist hvem ’i mængden’ taler du til og ønsker fx handling fra? En prioriteringøvelse: Hvem er din primære målgruppe, hvem er den sekundære etc. Det er vigtigt at gøre sig klart, fordi vi alle taler forskelligt til forskellige mennesker. Kreab udfordrer: Hvem er de vigtigste influenter ift. dit mål? Hvad er de optaget af? Er der fordomme og barrierer, som skal overvindes før de er i stand til at lytte og give dig deres opmærksomhed?
  • Udvikling af budskab (øvelser): Når du ved nøjagtig, hvad dit budskab skal føre til og i detaljen har gjort dig klart, hvem du kommunikerer til – så kan du udvikle og skræddersy et budskab, der rammer plet, fordi budskaberne taler ind i modtagernes verden – og møder dem, hvor de er.

 

Med dig hjem fra denne workshop får du en vifte af konkrete redskaber, som du kan bruge i alle sammenhænge, når du har noget på hjertet. Det kan være i både skrift og tale til medarbejdere, bestyrelsen, ejerne, når kapital skal rejses el. lign. Det kan også være, når du skal holde oplæg, præsentationer, tale på konferencer mv.

Hvornår: Efter aftale.

Setup: Workshoppen kan tilrettelægges for den enkelte leder individuelt, eller for et team i fællesskab. Workshoppen varer typisk en halv dag (4 timer) afhængig af antal deltagere.

Kontakt

+45 22 16 39 60
lwirgowitsch@kreab.com

Lisbeth Wirgowitsch

Managing Partner